Startups.watch Ankara 2023/2 Etkinliği’ne Bilkent CYBERPARK Ev Sahipliği Yaptı!

03.10.2023

Girişimcilik ekosistemindeki devlet kurumlarını, çeşitli kurum ve kuruluşları, yatırımcıları ve girişimcileri bir araya getiren Startups.watch’un gelenekselleşen Ankara ekosistem buluşma etkinliği “Startups.watch Ankara 2023/2”, Bilkent CYBERPARK ev sahipliğinde 3 Ekim Salı günü gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapmak üzere T.C. Sanayii ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sn. Zekeriya COŞTU’nun sahnede olduğu etkinlik, girişimcilik ekosistemindeki gündem değerlendirmeleri, Ankara girişimciliğindeki sayısal verilerin paylaşılması, yurtdışına göç, regülasyonlar ve inovasyon arasındaki ilişki, teşviklerin ve yatırımların önemi, teknoparkların rolü, yatırımcı ve girişimcilerin buluştuğu paneller ile devam etti.

Etkinliğin moderatörlüğünü gazeteci Timur Sırt üstlenirken; Startups.watch kurucusu Serkan Ünsal ekosistemdeki son Ankara verilerini katılımcılar ile paylaştı. Girişimcilik ekosistemi değerlendirme konuşmalarında Ussal Şahbaz, yurtdışına göç panelinde TalentMelon’dan Sure Köse Ulutaş, Clemta’dan R. Okan Şencan, IBM Türkiye & TÜBİSAD’tan Işıl Kılınç Gürtüna yer aldı. Girişimciler için can suyu niteliğinde olan devlet teşvikleri panelinde, TÜBİTAK’tan Dr. Alp Eren Yurtseven ve Türkiye Kalkınma Fonu’ndan Cengiz Yönezer yer aldı. Teknoparkların ekosistemdeki rollerinin konuşulduğu panelde, Ankara Teknokent’ten Güray Değerli, ODTÜ Teknokent’ten Serdar Alemdar, Hacettepe Teknokent’ten Sinan Pekşen panelist olarak etkinlikteydi. Girişimci firmaların büyümelerini destekleyecek finansal yatırım destekleri konusundaki yatırımcı panelinde ise Simya VC’den Selma Bahçıvanoğlu ve İstanbul Portföy’den Yiğit Arslan görüşlerini aktardı. Girişimcilerin sahnede olduğu Startups.watch Ankara 2023/2 Etkinliği’nin son paneli, Moralabs’tan Kamer Kemerkaya ve UDO Games’den Türker Karahan’ın katılımı ile son buldu.

Geniş bir katılımcı kitlesine yayılan ve Ankara’daki girişimcilik ekosistemini bir araya getiren Startups.watch’un bu kapalı etkinliğinde, ekosistemdeki söz sahibi kuruluşların etkinlikte buluşması ile yeni iş bağlantılarının adımları atıldı.