Geleceği Şekillendirmek: Yapay Zeka ve Derin Teknoloji'de Birleşik Krallık Fırsatları

12.3.2024

Birleşik Krallık İş ve Ticaret Bakanlığı tarafından 12 Mart 2024 tarihinde İstanbul'da düzenlenen "Geleceği Şekillendirmek: Yapay Zeka ve Derin Teknoloji'de Birleşik Krallık Fırsatları" etkinliğine Bilkent CYBERPARK tarafından katılım sağlandı.

Etkinliğin açılış konuşmasını, etkinliğe online olarak bağlanan Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Ağı Ticaret Müsteşarı görevindeki Sayın Kenan Poleo yaptı. Etkinlikte, Birleşik Krallık'ın yatırım konumu olarak değerlendirilmesi, yapay zeka ve derin teknoloji sektöründeki potansiyel fırsatlar, Londra ve Manchester gibi konumların gücü, Innovate UK ve Birleşik Krallık'ta Ar-Ge finansmanı fırsatları, Birleşik Krallık'ta varlık oluşturma süreci, finansal yükümlülükler ve göçmenlik düzenlemeleri, Birleşik Krallık'ta pazarlama stratejileri ve yeni müşteriler bulma, Birleşik Krallık'ta banka hesapları açma ve sermaye artırma konularındaki paneller düzenlendi.

Etkinlik boyunca düzenlenen panellerde, sektöre özgü konularda uzmanlar tarafından sunulan bilgiler, Bilkent CYBERPARK temsilcileri ve diğer katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Bilkent CYBERPARK, Birleşik Krallık'ın yapay zeka ve derin teknoloji sektörlerindeki gelişmeleri yakından takip ederek, Türk teknoloji girişimcilerine ve iş dünyasına bu alanlardaki potansiyel fırsatları sunma hedefini sürdürüyor.