“Şehrini Geliştir Ankara” Programında Ödüller Sahiplerini Buldu: Ankara’da Akıllı ve Bağlantılı Ulaşım Çözümleri Destekleniyor.

06.2.2024

“Şehrini Geliştir Ankara” Programında Ödüller Sahiplerini Buldu: Ankara’da Akıllı ve Bağlantılı Ulaşım Çözümleri Destekleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan, Driventure ve Bilkent CYBERPARK’ın düzenlediği “Şehrini Geliştir Ankara” programının kazananları belli oldu. Akıllı, bağlantılı ve sürdürülebilir hareketlilik çözümlerini geliştirmeye odaklanan girişimcilik programında, girişimciler fikirlerini yerel yönetimler ve hareketlilik sektörü ile buluşturma fırsatı yakaladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan, Driventure ve Bilkent CYBERPARK iş birliğinde yürütülen “Akıllı Ulaşım ve Taşımacılık Çözümleri” temasıyla 5 Aralık 2023 - 1 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen “Şehrini Geliştir Ankara” girişimcilik programında kazanan projeler ödüllendirildi.

Program kapsamında toplu taşıma, mikromobilite ve multimodel mobilite, iş ve okul servisleri, ticari filolar, akıllı yük taşımacılığı ve belediye hizmetleri olmak üzere altı ana kategoride geliştirilen yenilikçi, erişilebilir ve sürdürülebilir hareketlilik çözümleri yarıştı. Süreç boyunca girişimcilere, hareketlilik sektörünün elektrifikasyon, bağlantılı araçlar, paylaşımlı modeller, paylaşım ekonomisi ve otonom araçlar gibi alt dikeylerine yönelik teknik eğitimler verildi ve sektör uzmanları tarafından mentorluk sağlandı.

Toplam 90 girişimcinin başvurduğu ve 13 girişimcinin ise finale kaldığı programda birinciliği AREYLight AI Solutions projesi kazanırken, Kidu projesi ikinci, Filozof&Microne  projesi ise üçüncü oldu.

Akıllı, bağlantılı ve sürdürülebilir ulaşım fikirlerini ortaya koyan 13 ekip, bir ay süren sürecin ardından Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’ndeki demoday etkinliğinde bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk, Bilkent CYBERPARK Yönetim Kurulu Başkanı H. Arda Yurtsever ve Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin’in katıldığı törende ilk 3’e giren girişimlere  ödülleri takdim edildi.

Törende konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş:

“ Ben Ankara’nın ve ülkemizin geleceğinin bilişimden geçtiğini düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’ni de bu amaçla inşa ettik. Burada sadece şirketler değil, son sınıftaki üniversite öğrencileri de gelip projeler geliştirebiliyor. Ayrıca şu noktanın altını çizmek isterim ki kentimiz için konforlu ulaşım çok önemli bir konu. Bilişimdeki gelişmeler ulaşımı daha konforlu, daha az karbon salımı yapar hale getiriyor.  Dolayısıyla bu yönde çalışmalar yapan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk: “Ford Otosan olarak öncü bir ekosistem sağlayıcısı olma vizyonuyla hareket ediyoruz. “Şehrini Geliştir Ankara” programı, yaratıcılık ve ileri görüşle hızlı kentleşmenin sunduğu yeni olanakları keşfetme konusundaki kolektif çabamızın gerçek bir kanıtı. Bu programda ortaya konan fikir ve projeler; bağlanabilirlik, veriye dayalı içgörüler ve sürdürülebilir uygulamaların bir araya gelerek kent sakinlerinin ihtiyaçlarına yanıt veren mobilite çözümlerini yaratabileceğini gösteriyor. Ford Otosan olarak, bu fikirleri gerçeğe dönüştürme yolculuğuna çıkmak için buradayız. Ne mutlu bize ki; her zaman ilklere imza atan akıllı hareketlilik vizyonumuz sayesinde geleceğin elektrikli, bağlantılı ve otonom araçlarında öncü bir rol üstleniyoruz. Ürün ve hizmetlerimizle, üretim şeklimizle, en önemlisi de sınırsız bir inovasyon ve girişimcilik ruhuyla bugünden yarının yolunu çiziyoruz.” dedi.

Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin: “Bilkent CYBERPARK, kuruluşundan itibaren stratejilerini, "uluslararası arenada örnek alınan ve öncü teknopark" olma misyonuna göre tasarlamıştır. Bu misyon doğrultusunda, yenilikçi projeleri destekleyerek girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi ve öncü teknolojilere katkı sağlamayı hedefliyoruz."Şehrini Geliştir Ankara" programı, sadece bir girişimcilik yarışması olmanın ötesine geçerek, akıllı ve bağlantılı ulaşım çözümlerine odaklanan ve Ankara'nın kentleşme sürecinde öncü bir rol üstlenmeyi hedefleyen önemli bir platform oluşturdu.

Bu süreçte 90 girişimcinin katılımı ve 13 finalistin belirlenmesi, geleceğin hareketlilik çözümlerine yönelik heyecan verici bir potansiyeli ortaya koydu. Programda yer alan girişimcilerin gösterdiği çaba ve yaratıcı fikirlerle, Ankara'nın geleceğine değerli katkılar sağlama çabaları için tüm girişimcilere teşekkür ederim ve ödül kazanan projeleri kutlarım.” dedi.

Ford Otosan ve Driventure, akıllı şehirler için girişimcileri destekliyor.

Ford Otosan, akıllı hareketlilik vizyonu doğrultusunda kent sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak çözüm odaklı, bağlantılı hareketlilik modelleri yaratmayı hedefliyor.

Girişimcilerin yerel yönetimler ve akıllı hareketlilik sektörü ile buluşmasını sağlamayı hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ford Otosan’ın kurumsal girişim sermayesi şirketi Driventure, ilk üçe giren fikirlere kuluçka ve prototipleme ihtiyaçları için iş birliği fırsatı sunacak. 

Bilkent CYBERPARK ise, programın uygun görülen finalistine özel ödül olarak ofis ve network imkânı sağlayacak. Böylece ekip, projesini hayata geçirme ve gerçek koşullarda test etme şansı bulacak.

İlgili Görseller