Bilkent CYBERPARK’ın Öncülüğünde Gerçekleşen CyBr Business Camp, Türk Bilişim Firmalarını Birleşik Krallık Pazarına Taşıdı!

19.2.2024

Bilkent CYBERPARK tarafından T.C. Ticaret Bakanlığı’nın Tekno Hızlandırıcı İhracat Projeleri Desteği kapsamında düzenlenen ve farklı sektörlerden 9 Türk bilişim firmasının katıldığı hızlandırma programı, CyBr Business Camp, 18 - 28 Şubat 2024 tarihleri arasında İngiltere, Londra’da gerçekleşti. Program kapsamında, katılımcı firmaların Birleşik Krallık teknoloji pazarına giriş yapmarak uluslararasılaşma faaliyetlerini hızlandırmaları ve yurtdışı pazarlama faaliyetlerini geliştirmeleri amaçlandı.

Finansal teknolojilerden otomasyon sistemlerine, eğitim teknolojilerinden sağlık sektörüne kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren şirketlere odaklanan CyBr Business Camp, katılımcılara potansiyel iş birlikleri ve müşteri görüşmeleri, fuar katılımları, network etkinlikleri ve doğru yönlendirmelerle Londra'nın yatırımcı ağı ile görüşme imkânı sundu.

Program kapsamında düzenlenen birebir yapılan potansiyel iş birliği ve müşteri görüşmeleri, katılımcılara sektörel gelişmeleri anlama ve uyum sağlama, inovasyon stratejilerini güçlendirme ve uluslararası pazarda rekabet avantajı elde etme imkânı sağladı.

CyBr Business Camp'in Londra'da gerçekleşen yurtdışı pazarlama bölümü, Türk şirketlerine Londra pazarına giriş ve etkileşimde bulunma fırsatı sunarak özellikle düzenlenen birebir görüşmeler ve geniş network yaratabilecek iş birliği platformları aracılığıyla Türk girişimcilerin İngiltere'deki önemli kuruluşlar ve potansiyel müşterilerle direkt bağlantı kurmalarına olanak tanıdı.

Katılımcı firma olarak yer alan  Bakiyem, Bilişim, Cognizen, DigitalWisers, Güven Future, Moralabs, Tchealth, Teknopar ve Zihinler Fora, programın sonunda 200’e yakın görüşme gerçekleştirdi ve güçlü bir network oluşturdu. Bu güçlü network, sadece Londra pazarında değil, aynı zamanda küresel düzeyde genişleme ve iş birliği olanaklarına da kapı araladı.

Bilkent CYBERPARK, CyBr Business Camp'in başarısıyla birlikte Türk bilişim firmalarını uluslararası arenada daha güçlü ve etkili bir konuma taşımaya devam ediyor. Programın başarılı sonuçları, Türk girişimcilerin küresel pazarda daha fazla görünürlük kazanmalarına ve uluslararası iş birlikleri kurmalarına dair yeni fırsatları beraberinde getirecektir.