Bilkent CYBERPARK Web Summit 2024’de!

29.2.2024

Bilkent CYBERPARK olarak dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan Web Summit Qatar'a, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü davetleriyle katılım gösterdik. 26-29 Şubat 2024 tarihleri arasında 118 ülkeden 15.000’ den fazla kişinin katılımı ile gerçekleşen etkinlik, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlendi ve global teknoloji ekosisteminden binlerce katılımcıyı bir araya getirdi.

Ankara Kalkınma Ajansı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, İstanbul Kalkınma Ajansı, İzmir Kalkınma Ajansı organizasyonuyla katılım gösterilen etkinlikte Türkiye'nin teknoloji alanındaki gücünü ve inovasyon potansiyelini sergilemek üzere, 24 Türk startup ile birlikte etkinliğe katılım gösterildi. 5 kalkınma ajansının destekleriyle katılım gösterilen etkinlikte, Türk girişimcilerine küresel bir platformda kendilerini tanıtma ve uluslararası iş birliği olanaklarına erişme fırsatı sunuldu. Etkinlik süresince gerçekleştirilen çeşitli iş birliği görüşmeleri, Türk girişimcilerinin uluslararası arenada güçlenmelerine ve projelerini daha geniş bir kitleye tanıtmalarına katkı sağladı.

Etkinlik boyunca farklı startupları inceleme, çeşitli kurumlar ve yatırımcılarla görüşmeler gerçekleştirme şansı bulduk. Bu değerli deneyim, iş birlikleri kurma fırsatları yakalamamıza ve sektördeki yenilikleri takip etmemize imkân tanıdı. Geleceğin teknolojileri; yapay zekâ, blokzincir, fintek gibi önemli konuların öne çıktığı ve gelecekte yaratacakları etkilerle ilgili sektör liderlerinin konuşmalarının ve değerlendirmelerinin yapıldığı etkinlikte, bu dikeyde faaliyet gösteren startupların etkileyici girişimlerini de yakından inceleme fırsatı bulduk.

Etkinliğin devam ettiği süreçte, Katar Doha Büyükelçiliği tarafından Türk teknoloji ve girişimcilik ekosistemi katılımcılarına özel olarak resepsiyon düzenlendi. Bilkent CYBERPARK olarak katılım gösterdiğimiz resepsiyonda Sayın Büyükelçi Dr. M. Mustafa Göksu ve Togg CEO'su Sayın Gürcan Karakaş'ın değerli konuşmalarını dinleme fırsatı bulduk. Türk girişimcilik ve teknoloji ekosistemi hakkındaki bu değerli yorumlar, etkinliğin öne çıkan anları arasında yer aldı.

Web Summit Qatar, dünya çapında yatırımcılar, girişimciler, kamu kurumları ve teknoloji ekosisteminden önde gelen kurumları bir araya getirerek birçok iş birliğinin oluşmasına katkı sağladı. Bu değerli iş birlikleri, Bilkent CYBERPARK'ın misyonu doğrultusunda, Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon alanında daha da ileri gitmesine ve küresel düzeyde rekabet avantajı elde etmesine yardımcı olacak. Bu çerçevede, Web Summit Qatar'da edinilen deneyimler ve kurulan bağlantıların, Türk girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sunacağına inanmaktayız.

Bu muhteşem etkinliğe katılımımızı destekleyen ve deneyimimizi zenginleştiren herkese içten teşekkürlerimizi sunarız!