Algoritm Ankara Projesi, Ankara'da Siber Güvenlik Kümelenmesi Etkinliği İle Genç Zekalara Yön Verdi!

26.1.2024

T.C. Ankara Valiliği tarafından yürütülen Algoritm Ankara Projesi öğrencileri, Bilkent CYBERPARK ev sahipliğinde 26 Ocak 2024’te gerçekleştirilen etkinlik ile siber güvenlik konusu ile tanıştırıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Müşaviri Alpaslan KESİCİ gerçekleştirdi.

Etkinlikte, genç zekalara siber güvenlik konusunda bilgi ve fırsatlar sunulması hedeflenmiştir. Etkinliğe ODTÜ, TED Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin siber güvenlik kulüplerinden öğrenciler de katılarak, lise öğrencilere çeşitli oturumlar gerçekleştirdi. Bu oturumlarda gençler, siber güvenlik alanındaki tecrübe sahibi kişilerden bilgi aldılar, sorular sordular ve sektördeki güncel gelişmeler hakkında bilinçlendiler.

Algoritm Ankara Projesi, lise öğrencilerine yapay zeka ve kodlama konularında eğitim vermek, iş fikirlerini hayata geçirmelerine destek olmak amacıyla T.C. Ankara Valiliği tarafından başlatılmıştır. Proje paydaşları olarak BTK Akademi, TÜBİTAK BİLGEM, Havelsan Akademi, Bilkent CYBERPARK, ODTÜ Teknokent, Hacettepe Teknokent ve TOBB ETÜ Teknoji Merkezi bulunmaktadır.